Kvinder elsker sølv smykker

Guld er i manges øjne det fineste, men vi har lavet en lille og ganske uvidenskabelig rundspørge her i huset, og det viste sig faktisk, at alle kvinderne her foretrækker sølv, når det gælder smykker. Vi forsøgte os med at bore lidt dybere i, hvorfor de foretrak sølv frem for guld, men vi fik ikke nogen rigtigt gode svar ud af det. Lad os i stedet kigge lidt på dette kuriosum selv. Vi starter med at se, hvad oraklet Wikipedia siger om sølv:

Sølv er et formbart og relativt blødt metal (blot en anelse hårdere end guld), som kan poleres til en spejlblank glans. Dets lyse farve skyldes metallets gode evne til at tilbagekaste lys; på dette felt overgåes sølv kun af aluminium indenfor visse synlige bølgelængder. Sølv indtager også rekorden blandt alle metaller i både varmeledning og elektrisk ledningsevne.

Sølv reagerer ikke med rent vand eller atmosfærisk luft, men bliver anløbent hvis vandet eller luften er forurenet med ozon eller svovlbrinte. I kemiske forbindelser optræder sølv almindeligvis med oxidationstrin +1, men det ses også med trinene +2 og +3. Kilde

Så lærte vi det. Men sølv og smykker har en lang historie sammen så at sige. Og det kan du læse om på nettet også, hvis du finder sølv interessant.Et udmærket sted at læse om det mere visuelle i forhold til sølvsmykker er her.

Sølv er også en slags hård valuta, og i perioder har sølv været mere stabilt prismæssigt end guld. Faktisk er der en del mennesker, der investerer i sølv grundet det metals relative prisstabilitet.

For kvinder med hang til sølvsmykker er prisen på selve sølvet dog ikke så indflydende – når der er tale om smykker, er det ofte designet og designeren samt udfærdigelsen, der dikterer prisen. Og ikke at forglemme: Efterspørgslen.

[box type=”info”] I Lydien brugte man omkring 700 f.Kr. mønter lavet af elektrum, en naturligt forekommende legering af sølv, guld og små mængder kobber og andre metaller – først senere raffinerede man “rent” sølv og brugte dette til mønter. I dag bruger mange lande en sølvstandard som “målestok” for penge-værdier, og på mindst 14 sprog bruger man samme ord for “sølv” og “penge”, og “pundet” i engelske pund refererer til at denne mønthenhed oprindeligt svarede til ét “troy pound” sølv. ISO 4217-standarden, der fastlægger standardiserede forkortelser for verdens forskellige valutaer, omfatter også en forkortelse for sølvbarrer: XAG.[/box]

I øvrigt forlyder det fra flere kilder, at kvinder også elsker hår extensions ret højt.