Jeg vil gerne flytte

Det er lørdag morgen – tidligt morgen – jeg er på arbejde og den færge, som jeg sejler med lægger om lidt til i Stavanger. Jeg passer mit arbejde, men i baghovedet rumsterer også den snak, som jeg vil tage med min søster og svoger på tirsdag, når jeg er tilbage i København, hvor jeg deler en lejlighed med dem.

Jeg har i nogle måneder arbejdet hos Fjord Line og er rigtig glad for det. Arbejdstiderne med 14 dage ude og 14 dage hjemme passer mig rigtig godt. Jeg er i midten af tyverne og har endnu ingen, som er afhængig af mig på daglig basis, og desuden er jeg blevet del af et rigtigt godt team på færgen. Der er en god kemi mellem os og en accept af, at folk er forskellige, så der er plads til alle. Flere af mine kolleger bor i Aalborg, så nu er jeg så småt begyndt at overveje at flytte tilbage til Nordjylland, hvor jeg kommer fra. Her har jeg stadig et stort netværk i form af venner og familie. Desuden skal jeg altid møde ind i Hirtshals, når jeg møder ind.

På nettet har jeg kigget lidt på lejligheder i Aalborg bl.a. på Kastetvej, Annebergvej og Svendsgade, men inden jeg lejer noget nyt, skal jeg have talt med min søster og svoger, som jeg har en andelslejlighed sammen med.

Det er blevet tirsdag, og jeg er på vej hjem til København. Det er blevet hen sidst på eftermiddagen, og da jeg åbner døren til lejligheden dufter det dejligt. Min søster er gået i gang med madlavningen, så vi kan spise en tidlig aftensmad sammen. Menuen er tærte med forskellige grøntsager og skinke i og en lækker salat som tilbehør. Min søster er en ørn til at lave mad. Hun kan trylle det skønneste måltid frem af et halvtomt køleskab. Fatter ikke hvordan hun gør 🙂 Jeg er mere typen, som har en god opskrift, som jeg handler ind efter og så kokkerer efter det. Men dejligt er det at komme hjem til en af hendes gode middage.

Snakken går frem og tilbage, og jeg beslutter mig for at drøfte situationen med lejligheden med min søster, selvom min svoger ikke er kommet hjem endnu. Han arbejder ofte til ret sent. Min søster tager pænt i mod ideen og forstår godt mine motiver for at ville flytte, så hun er bestemt ikke afvisende overfor ideen. Samtidig er hun også lidt trist over det, fordi hun jo godt kan regne ud, at vi kommer til at se mindre til hinanden.

Da jeg har været tilbage i København en uges tid, kommer min søster og svoger og siger, at de har tænkt og regnet på situationen, og at de godt vil og kan sidde i lejligheden selv. Selv om der er et lille stik af vemod i hjertet, kan jeg mærke at glæden fylder mest. Jeg begynder for alvor at lede efter en lejlighed i Aalborg og snart har jeg en på hånden i Svendsgade, som jeg vælger at sige ja tak til. Den står tom, så der mulighed for at flytte ind med det samme, hvilket jeg vælger at takke ja til.

Lige pludseligt går det hurtigt. Jeg opsiger det depotrum, som jeg har haft i København til opbevaring af nogle møbler og en del køkkenting. Dernæst får jeg lånt bil og trailer, og snart holder jeg med gode veninders hjælp i Svendsgade i Aalborg. Jeg glæder mig over at være tilbage i Jylland blandt familie og gode venner. Selvom jeg ikke et eneste øjeblik har fortrudt min tid i København, så føles det godt at være tilbage. Jeg glæder mig også til at prøve at bo alene, hvor det kun er mine ting, som fylder i lejligheden og kun mig selv, som jeg behøver at tage hensyn til. Men nu skal der flyttes ind!

 

Author: Max

Share This Post On