Golf afstandsmåler

En af mine gode venner gennem mange år, Arne, gik for et års tid siden på pension, og han glædede sig meget til at kunne bruge det meste af sin tid på sin store hobby, som er at gå på jagt. Arne har i alle de år, jeg har kendt ham, været stærkt optaget af jagt, og han har i mine øjne brugt uhyggelige mængder af penge på dels forskelligt udstyr til jagt, dels på at betale sig adgang til nogle af de bedste jagtområder her i nærheden.

Men man går jo ikke på jagt på alle tider af året, så Arne fandt hurtigt ud af, at han havde behov for en ekstra hobby. Da var det, at jeg foreslog ham at tage med mig på golfbanen en dag, så han kunne prøve, om det var noget for ham.

Og det var det, så nu er Arne også en meget flittig gæst på golfbanen, og han har med sin vanlige sans for kvalitet anskaffet sig det bedst mulige udstyr i form af køller, golfvogn og det rigtige tøj. Men jeg blev nu en smule sarkastisk i tonen, da han i sidste uge viste mig en nyanskaffet afstandsmåler til golf, som han bestemt mente var en nødvendighed for at finde ud af, hvilket jern man skal bruge til det næste slag. Jeg synes, at noget af sporten går af det, når man betjener sig af den slags udstyr.

Arne protesterede og sagde, at det jo ret beset ikke er meget anderledes, end at han også har forskellige kikkerter i sit jagtudstyr. Han køber dem her: http://sie-hunting.com/produkter/4-haandkikkerter/  Og den slags har man jo ikke kun for at kunne skyde flere dyr, for det handler jo også om at kunne identificere et stykke vildt med sikkerhed, så man for eksempel ikke uforvarende kommer til at skyde et rådyr, der er drægtigt.

Det nytter da slet ikke, når man er på jagt meget tidligt om morgenen, mens det endnu er mørkt, at man så ikke har en natkikkert, så man kan se et stykke vildt trods det manglende lys. Risikoen for at skyde et stykke vildt, der måske er fredet på det pågældende tidspunkt, er alt for stor, hvis man ikke betjener sig af relevant udstyr, understregede Arne.

Nå ja, men du kommer jo ikke til at ramme nogen med en golfbold, fordi du ikke kender den nøjagtige afstand til greenen, bemærkede jeg. Men det var som at slå vand på en gås, for Arne har gennem mange år vænnet sig til at bruge alt tænkeligt hjælpeudstyr, uanset hvad han beskæftiger sig med.

Som enhver kan forstå, er Arne godt ved muffen, så han behøver aldrig spekulere på, om han nu også har råd til et eller andet stykke legetøj, som han mener er nødvendigt for ham. Det bærer hans store våbenskab hjemme i hans kælder også præg af. Det er fyldt godt op med diverse rifler og jagtgeværer, som selvfølgelig alle sammen er af de fineste mærker. Men jeg under ham det bestemt, for Arne er alle tiders hyggelige fyr.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On