Der er kommet en tendens i samfundet med at vi alle skal være perfekte. Vi skal have den perfekte karriere, den perfekte familie, den perfekte form og hvis naboen har det bedre, vil vi lægge os i selen, for at gøre ham kunsten efter… Og hvad har vi så fået ud af denne udvikling? øgning i skilsmisser, stress i hvert hjem, og børn, der næsten ikke ved om mor og far elsker dem eller deres seneste indkøbte Iphone mest.

Jojo, det er naturligvis sat meget på spidsen, men er det ikke som om der ikke længere er plads til uperfekt? Forældre glemmer at bruge tiden med børnene, fordi karrieren skal passes og der skal trænes op til det næste halv-marathon, mens maden skal være hjemmelavet og sund, og der skal tjenes penge til børnenes næste digitale ønske. Når det så er ferietid er forældrene trætte, “og kan da ikke holde hele ferien sammen med børnene“, så de prioriterer egen afslapning frem for familiehygge. Se, hvis man nu kunne finde måder til at nå lidt mere samvær i hverdagen, kunne man finde et kompromis til forældretid og familietid…

Der skal ofte kun få “regler” til for at ændre dynamikken i en familie. Den vigtigste faktor er at forældrene er motiverede. Mener man selv, der er et problem med tidsforbruget derhjemme? føler man selv at tiden på job og selvrealisering overgår tiden brugt med børnene? Disse tanker er god bund for at ændre dynamikken i hjemmet og huske på de vigtige ting i hverdagen. Nogle råd til at skabe overskud i hverdagen:

1. arbejde på arbejde, fri når du har fri. Er det helt umuligt(sikkert ikke) at lægge arbejde fra dig efter fyraften, så afsæt en time og hold derefter helt fri. Træn eventuelt i at “slukke” for karrierehjernen.

2. brug gerne kompromisser i hverdagen. Eksempelvis ved madlavningen, sund takeaway er i dag nem at finde, så maden behøver ikke altid være lavet fra bunden.

3. kan turen til motionscentret erstattes med en løbetur i stedet for at spare tid?

4. husk at værdsætte hinanden. Det lyder banalt, men en påmindelse om dette kan være overraskende effektiv.

5. lav eventuelt jeres egen personlige liste, over ting i vil arbejde med. Gør den gerne konkret og hav den hængende til påmindelse om jeres fælles arbejde.

Kærligheden i forholdet kan være vanskelig at opretholde med alle de mange stressende faktorer, så man ender mere som partnere end elskere. Husk derfor på de små ting i hverdagen. Giv jer tid og forkæl måske hinanden med små overraskelser. Ikke som tvungen pligt, men fordi en lille gestus kan gøre meget forskel i hverdagen. Droemmekaeresten.dk har nogle gode bud på at huske kærligheden i hverdagen og hvordan man kan sætte pris på hinanden.