farligt sexlegetøj

Kan sexlegetøj være farligt? Ja, hvis det indeholder giftige stoffer, som frigøres ved brug, så kan det faktisk skade dit helbred på lang sigt.

Miljøministeriet har allerede for flere år siden undersøgt 13 tilfældigt udvalgte stykker sexlegetøj af plastik, og konstateret at halvdelen af dem indeholdt 10-15 gange den tilladte mængde cadmium. Cadmium er et giftigt tungmetal, som er under mistanke for at være kræftfremkaldende. Denne undersøgelse har sammen med andre undersøgelser dannet grundlag for ny lovgivning indenfor EU og dette har sat en stopper for problemet.

Phatalater

Når det gælder børnenes legetøj har der længe været politisk opmærksomhed på de såkaldte phtalater – en blødgører som tilsættes for at gøre plastprodukter bløde, og som er under mistanke for at skade hormonbalancen og fertiliteten. Der er derfor indenfor EU lovgivning der forbyder anvendelsen af phtaleter i legetøj til børn under 3 år. Først for nylig er der også kommet fokus på brugen af phtalater i de voksnes sexlegetøj.

Det skete da folketingspolitikeren Karen Hækkerup (S) den 8. august krævede en undersøgelse fra miljøministeriet af det danske marked for sexlegetøj. Et af de problemer, som Karen Hækkerup påpeger er, at der sjældent er en varedeklaration på produkter som dildoer og andet sexlegetøj, så forbrugerne ikke har mulighed for at afgøre hvorvidt det er allergifremmende eller farlige kemiske stoffer i produktet.

Miljøministeriet er faktisk allerede igang med en større undersøgelse af stoffer i sexlegetøj på det danske marked, og undersøgelsen forventes afsluttet i slutningen af 2005. Phtalater frigøres når de kommer i kontakt med kropsvæsker som f.eks. spyt, og er derfor forbudte i børnelegetøj, da de kan optages gennem slimhinderne. Men en dildo ifølge Sexgyngen.dk kommer jo også i kontakt med kvindens slimhinde i skeden, og det er derfor nærliggende også at rette fokus mod indholdet af phtalater og andre skadelige stoffer i sexlegetøj.

I Sexgyngen.dk har vi fra starten været meget opmærksomme på problemerne med producenternes ofte mangelfulde oplysninger om produktets materialer. Således har vi altid krævet svar fra leverandøren for at sikre os, at vore produkter ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Især med produkter fra fjernøsten kan det ofte være vanskeligt at få præcise oplysninger om materialernes kemiske sammensætning.

God varedeklaration

I Sexgyngen.dk hilser vi derfor kravet om en ordentlig varedeklaration på sexartikler meget velkommen, da vi har som mål at sikre vore kunder produkter som både er af den bedste kvalitet, og som er garanteret fri for problematiske stoffer som phtalater.

Af samme årsag gør vi i Sexgyngen.dk altid opmærksom på når noget af vores sexlegetøj indeholder naturgummi og latex, idet nogle kvinder lider af latexallergi. Selv om latex ikke er direkte sundhedsskadeligt, på samme måde som de hormonforstyrrende stoffer, så ønsker vi oplyse vore kunder om alle de kendte problemer, der måtte være knyttet til et bestemt materiale. Med hensyn til latexallergi råder vi vore kunder til istedet at vælge sexlegetøj af 100 % silicone, som ikke er forbundet med nogen form for allergifremkaldende risiko.

Skulle man som kunde hos Sexgyngen.dk være i tvivl om materialernes egenskaber ved et bestemt produkt, står vi altid til rådighed med de oplysninger og erfaringer vi har om produktet. Sexlegetøj fra Sexgyngen.dk er altså ikke farligt, kun fornøjeligt 🙂

Er du mand, og er du i bekneb for eksklusivt kvindeligt selskab?  Tjek Danmarks to bedste escortservices ud her og her.