Et godt foredrag

Der var flere af os i firmaets festudvalg, der udstødte et nærmest opgivende suk, da vores direktør bekendtgjorde, at vi i år skulle have et seriøst indslag i den årlige firmafest, som altid afvikles den sidste lørdag i januar.

Det er sådan, at det er vores personaleforening, der principielt dækker udgifterne i forbindelse med festen, men virksomheden giver et pænt tilskud, så vi aldrig har problemer med at få budgettets ender til at nå sammen. Og det var det samme i forbindelse med den fest, vi holdt sidste lørdag, for firmaet gav det samme tilskud som tidligere og betalte derudover udgiften til det seriøse indslag, direktøren havde forlangt.

På det møde sagde chefen i øvrigt, at han mente, at selv et seriøst indslag godt kan være morsomt på samme tid. Han nævnte flere danske foredragsholdere fra Athenas, som han selv havde været til foredrag med, og som var i stand til at få en fyldt sal til at skrige af grin.

Så det endte med, at vores direktionssekretær fik til opgave at hyre en foredragsholder, der enten kunne fortælle os noget om kommunikation og samarbejde på arbejdspladsen eller eventuelt noget om sundhed. Direktionssekretæren nævnte med det samme Chris MacDonald – se mere her –  som en oplagt mulighed, og jeg skal gerne indrømme, at jeg blev overrasket over, at direktøren ikke slog sig i tøjret, for selv om jeg ikke kender prisen på foredrag af den gode MacDonald, så er jeg ret sikker på, at den i kraft af mandens gode ry må være temmelig pebret.

I festudvalget valgte vi at arbejde videre med forberedelserne til firmafesten uden at tænke på det foredrag, som vi skulle overvære, inden vi kastede os over maden og drikkevarerne. Vi overlod det helt til direktionssekretæren at finde frem til en egnet foredragsholder.

Hun fortalte dog et par dage efter vores møde, at det ikke var muligt at få Chris MacDonald, fordi han var optaget den lørdag, hvor vi skulle holde vores fest. I stedet havde hun bedt et bureau, der har specialiseret sig i foredragsholdere om at finde en, der med et morsomt foredrag kunne sætte alle medarbejderne i god stemning som optakt til festen om aftenen.

Direktionssekretæren var helt stolt, da hun på vores næste møde kunne oplyse, at hun havde hyret skuespilleren Jens Arentzen som foredragsholder til vores fest. En af de andre i udvalget spurgte lettere sarkastik, hvem den fyr mon var.

Har du aldrig set Matador, spurgte direktionssekretæren og fortsatte med at fortælle, at Jens Arentzen spillede rollen som bankdirektørens søn Ulrik i den berømte, danske tv-serie. Vel at mærke den voksne Ulrik i seriens senere afsnit.

Det blev et noget langt møde, fordi vi kom til at snakke om Matador i et godt stykke tid, men efterfølgende fik vi da gennemgået de emner, vi skulle have på plads i forbindelse med firmafesten.

Det blev en overraskende stor succes med det foredrag. Arentzen var virkelig morsom at høre på, og han serverede alvorlige emner på en måde, så latteren rungede i hele kantinen. Så det endte med at blive en virkeligt god fest.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On