Er din plæne efterårklar?

Vækst sæson er så småt på retur, eller måske aftagende er et bedre ord. I hvert fald så betyder det at man skal i gang med at lave nogle indledende øvelser i haven for at gøre den klar til efteråret og vinteren.

Hækken skal klippes

Du kan med fordel klippe din hæk allerede nu, da vækst sæsonen som tidligere nævnt er aftagende så vil du ikke opleve at din hæk vil skyde vildt og voldsomt, og derfor kan den sagtens klippes nu uden at klippe den igen inden vinter sæsonen for alvor sætter ind.

Græsset skal holdes

Du skal have fat i din plæneklipper mindst engang om ugen, men det har du sikkert været vant til hele sommer sæsonen, det er bare vigtigt at du ikke kaster håndklædet i ringe fordi du er træt af det. Du kan med fordel anvende en plæneklipper med et bio klip system, har du ikke sådan en så kan du finde en ny og lækker plæneklipper her. Bio klip systemet er i øvrigt med til at gøde din plæne, hvilket i sidste ende giver dig en pænere plæne der er lettere at holde mos fri.

Mosset skal fjernes

Inden der kommer meget fugt i græsset skal moset fjernes, mere eller mindre helt. Det kan man gribe an på flere forskellige måder. Den meste anvendte er en plænelufter klinge til plæneklipperen, det er faktisk ret effektivt og kan klart anbefales. Når du så har været en tur igennem plænen på den måde, så kan du med fordel hente noget god muld på genbrugsstationen, og så nyt græs. Så længe temperaturen holder sig over 5 grader, kan du godt få vækst i nyt græs.

Ukrudtet skal brændes

Alt dit ukrudt i haven skal holdes nede nu, det gøres nemmest med en ukrudtsbrænder med gas. Her skal du fra nu af brænde ukrudt med 2 ugers interval. Nu skriver jeg godt nok brænde, men det skal bare svitses, endelig ikke brænde det helt væk, det gør nemlig bare at du øget plantens vækst, og så vil du i løbet af 2-3 dage se at den samme plante skyder igen. Når du bare svitser dem så ødelægger du plantens evne til at holde på fugt, og dermed kan den ikke overleve og visner så væk.

Have blomsterne skal passes

Man skal passe på med for meget kunst gødning til haveplanterne her sidst på sæson. Hvis man har fået gødet dem og man så løber ind i nattefrost, så risikere man at de dør og visner væk.

Author: Max

Share This Post On