Ejendomsmæglerdrømmen

Gennem det meste af min ungdom har det været mit ønske at blive ejendomsmægler, så da jeg var færdig med gymnasiet, skyndte jeg mig at tage den toårige uddannelse som finansøkonom, og da jeg var færdig med den, var jeg så heldig at få ansættelse hos en ejendomsmægler, hvor jeg vel godt kunne betegne mig selv som en slags junior-mægler.

Det gik fint, og sideløbende med mit arbejde gik jeg i gang med at tage de kurser, der er nødvendige for at blive registreret som ejendomsmægler. Men så pludselig var det slut, for finanskrisen havde sendt omsætningen af ejendomme ned på et meget lavt niveau, og min chef sagde til mig, at selv om han var særdeles tilfreds med min indsats, havde han ikke råd til at have mig ansat længere.

Det var noget af en nedtur, ikke mindst fordi jeg jo godt kunne skyde en hvid pind efter at få et andet job i branchen, der selvfølgelig var ramt af den samme nedtur med hensyn til omsætningen af fast ejendom.

Men ved en tilfældighed hørte jeg om et firma, der har specialiseret sig i udlejning af bolig af enhver art, og firmaet stod ifølge mine oplysninger og manglede en medarbejder, fordi netop det marked faktisk nød godt af finanskrisen, så firmaet havde så travlt som aldrig før.

Derfor henvendte jeg mig til indehaveren, og efter en god snak om tingene, var jeg så heldig at få jobbet. Jeg følte mig også godt kvalificeret i betragtning af den del af min uddannelse, jeg allerede havde gennemført.

I den første tid, efter at jeg var startet i det nye job, fik jeg til opgave at koncentrere mig om de opgaver, der består i udlejning af lejlighed i et bestemt område af København. For som min nye chef sagde, så er det en fordel med et godt lokalkendskab, og derfor hylder han det princip, at hver af hans tre medarbejdere skal koncentrere sig om hver sit geografiske område.

For mig var det let at gå til mine nye opgaver, fordi jeg havde et godt kendskab til den lovgivning, man er underlagt, når man skal udleje lejlighed. Det er i princippet selvfølgelig udlejer – altså ejeren af den pågældende ejendom – der skal rette sig efter lovgivningen, men når udlejer hyrer et firma som vores til at stå for udlejningen, er det jo netop for at slippe for besværet med selv at navigere rundt mellem de forskellige paragraffer.

I mit virke har jeg også nogle gange været ude for at skulle fremleje lejlighed for private mennesker, der typisk skal flytte til udlandet eller en anden del af Danmark i en afgrænset periode, og som derfor gerne vil beholde deres lejlighed, så den står klar, når de engang vender hjem til København igen. I de tilfælde er det vigtigt for mig, at jeg sikrer mig de oprindelige udlejers accept af, at lejligheden må fremlejes.

Selv om jeg holder meget af at beskæftige mig med udlejning af bolig i København, agter jeg nu fortsat at blive ejendomsmægler en dag.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On