Det rette valg af dyne

Jeg har netop været ude og købe en ny dyne. Jeg fryser meget om natten (især om vinteren) og skulle derfor bruge en virkelig varm dyne. Jeg kommer ind i butikken og får også rimelig hurtigt hjælp af en medarbejder. Det eneste problem, jeg så har, er, at han begynder at fortælle en helt masse om forskellige mærker, dun-typer og bæreevner, som fik mig til helt at stå af. For jeg anede virkelig ikke, hvad han snakkede om, eller hvad jeg skulle bruge alle de oplysninger til. Jeg blev dog til sidst så klog på alle hans forklaringer, at jeg fandt frem til en ordentlig og varm dyne.

Da jeg kom hjem med min nye dyne, kom jeg frem til, at jeg da umuligt kunne være den eneste, der har problemer med at forstå alle de tekniske ting, de forklarer i butikken, så jeg besluttede mig for at lave denne lille guide til valg af dyne – og forhåbentligt bliver det så nemmere for alle jer andre at finde frem til den helt rigtige dyne.

Det første jeg vil nævne er ønsker. Du skal som det første være opmærksom på, hvad du ønsker af en dyne. Skal den være varm eller sval (ikke varme særlig meget), hvor stor skal den være og vil du have en syntetisk dyne eller en med naturfyld.

Hvis du vælger naturfyld, skal du tage stilling til, hvilken type dun du ønsker at få i. Der findes mange forskellige typer dun at vælge imellem. De bedste er edderdun, som har den højeste bæreevne (det kommer vi til om lidt) derefter kommer arktiske vildgåsedun, moskus dun, gåsedun og til sidst andedun. Edderdun har en helt fantastisk isoleringsevne, og er derfor det bedste materiale man kan få til dyner. Fjer anbefales generelt ikke til dyner, da det er meget tungt og ikke isolerende, og vil derfor ikke give en særlig god og behagelig dyne.

Jeg faldt selv for en dyne med moskus dun og en bæreevne på 12. Så nu håber jeg bare, at den kan holde mig varm til vinter, så jeg ikke behøver pakke mig så godt ind om natten mere. Min mand er i hvert fald ikke altid glad for at jeg forsøger at varme mine kolde fødder på hans lår.

Author: Max

Share This Post On