Cykelkultur i Danmark

Om nogen er danskerne et folkefærd med en cykelkultur, som beundres verden over. Alligevel vælger mange danskere at tage bilen – også på korte distancer. En ofte anvendt forklaring på dette er, at det ganske enkelt er mere praktisk at pakke bilen, hvis der skal handles ind, eller når børnene skal i børnehave eller skole.

Men for flere familier har elladcyklen vist sig at være et reelt alternativ til bilen. Under alle omstændigheder vil elladcyklen for mange husstande eliminere behovet for en bil nummer 2. Dette skyldes ikke mindst, at ladet på elladcyklen har adskillige anvendelsesmuligheder – blandt andet er det praktiske lad på eksempelvis Transporter Hybrid elladcyklen udstyret med 4 Y-seler, så det kan rumme op til 4 børn. I tilfælde af dårligt vejr kan ladet let og enkelt udstyres med en beskyttende presenning, således at børn, tasker og indkøb ikke udsættes for regn og blæst.

Faktisk findes der en lang række af argumenter for, at det er en fordel at anvende elladcyklen i stedet for bilen. Uafhængigheden af lange bilkøer og optagede parkeringspladser gør eksempelvis, at der er en stor frihed forbundet med anvendelsen af elladcyklen. Specifikt har Transporter Hybrid elladcyklens batteri en rækkeevne på 30 km, hvilket i manges tilfælde vil være mere end tilstrækkeligt til køreturen til daginstitutioner, arbejde og/eller indkøb. Foruden de praktiske fordele er der selvsagt ligeledes økonomiske fordele ved at skifte bilen ud med en elladcykel. Hvor transport med bil indebærer registreringsafgifter, grønne afgifter, forsikringer samt benzin- og serviceudgifter, er det eneste, som kræves af elladcyklen, at cyklens batteri lades op. Dog kan almindelig vedligeholdelse være nødvendig, men sammenlignet med vedligeholdelse af bil, er der i særdeleshed penge at spare.

Endvidere er elladcyklen miljøvenlig, eftersom den ikke kører på flydende brændstof. Således er elladcyklen både et økonomisk og bæredygtigt valg. For mange vil daglig transport på en traditionel cykel ikke fungere som et brugbart alternativ til bilen, men den effektive hjælpemotor på elladcyklen gør, at længere strækninger bliver overkommelige – til trods for fuld oppakning. Samtidig benyttes transporttiden til opnåelse af god og skånsom motion. Alt i alt findes der adskillige begrundelser for at lade bilen (eller bil nummer 2) udskifte til fordel for en elladcykel. Elcyklen er ikke blot for de ældste og yngste – den er et praktisk, økonomisk, miljøbevidst og vitalt valg.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On