Bondegårdsferie

Jeg har en veninde, som gerne vil på bondegårdsferie til sommer sammen med hendes to børn. Måske kommer hendes mand også med, men det afhænger lidt af hans arbejde. Efter at ‘Dyrene på landet’ – dvd’en er flyttet ind, så plager Anders på 5 hele tiden om, at han vil bo på en bondegård. Da det ikke kommer til at ske, er min veninde og hendes mand blevet enige om, at de hellere må finde en bondegårdsferie til drengen 🙂
I telefonen fortalte hun mig at uanset hvad, så skal det være et superhyggeligt og børnevenligt sted, så hun også selv kan nyde ferien lidt. Hun synes især, at hendes dreng Anders på 5 år trænger til at få en på opleveren, og så har hun også Tilde på 2 år med, men hvordan vælger man et godt sted, spørger hun.

Jeg fortæller hende om vores bondegårdsferie sidste år, som virkelig var et hit hos alle vores tre børn, som dengang var 8, 6 og 4 år. Og helt sikkert et hit hos de voksne også. Her var vi en uge hos www.nymarksminde.dk. Og det var en succes, som ville noget. Børnene elsker stadig at fortælle om de oplevelser, som de havde på den ferie, selvom det efterhånden er lidt over et år siden.

Det harmonerer også med min venindes ønske om, at de ikke skal bo i telt. Samtidig må der godt være mere end 1-2 hytter, hvilket hun synes lyder af lidt – ja lidt. Der må meget gerne være nogle for Anders at lege med på stedet. På Nymarksminde er der en række lejligheder af forskellig størrelse, så der skulle nok være mulighed for at finde en legekammerat.

Da min familie var af sted var der mange børn på stedet, og de hyggede så gevaldigt. At vi var en god flok på stedet var ikke bare hyggeligt i løbet af dagen, men også til aftensmaden, hvor Ole og Inger, som har Nymarksminde, altid sørger for, at der bliver tændt op i grillen, så man lave sin aftensmad der, hvis man har lyst. Det bliver hurtigt udgangspunktet for en dejlig aften, hvor man kan hygge og snakke med de andre bondegårdsgæster. Ole og Inger har lavet det sådan, at man sidder sammen i en af længerne med sin aftensmad. Og der er plads til alle 🙂

Samtidig ønsker min veninde Anita ikke, at det bare er ‘en ferielejlighed på landet’. Forstået som et sted man bare bor, og så er det helt op til en selv at finde på aktiviteter til børnene og en selv. Det skal gerne være et sted, hvor børnene kan få en fornemmelse af livet på landet som fx at være med til fodre, køre traktor og muge ud ved dyrene osv. Jeg fortæller hende, at det kan de helt sikkert prøve på Nymarksminde. Desuden er der en indendørs swimmingpool på stedet, hvilket ikke er at foragte uanset, hvad den danske sommer byder os. Desuden er der en stor legeplads og hoppepude, hvor børnene kan boltre sig i timevis – og forældrene kan få en kop kaffe og hyggesludre i mens. Totalt afslappende ferie.

 

 

 

Author: Max

Share This Post On