Blodtrykket

Det var en kone belæsset med varer, jeg fik hjem i går. Min kone har i et stykke tid haft nogle problemer med sine fødder, hvilket vist ikke er så unormalt, når man har rundet de 70 år. Hun havde så valgt at besøge en klinik, hvor der er specialister i fodpleje, og hun var vældig begejstret for den behandling, hun havde fået.

Huden på hendes fødder har i et stykke tid været meget tør og runken, og det har medført nogle små sprækker, som har givet hende smerter. På klinikken fik hun smurt fødderne ind i en speciel salve, og hun fik masser af massage for at få salven til at trænge ordentligt ind i huden.

Også hendes tånegle var blevet ordnet, selv om det ikke er de store problemer, hun har haft med neglene. Allerede da hun kom hjem, kunne hun mærke en klar forbedring i fødderne. Det gjorde ikke længere så ondt at gå på dem.

Men i klinikken havde de også et lille udsalg af forskellige ting indenfor helsebranchen, og min kone havde fået øje på en blodtryksmåler, som hun længe har truet med at købe for at bruge den på mig. Hun har tidligere set sådan et apparat på apoteket, men hun syntes den gang, at det var en smule dyrt. Men i klinikken, hvor hun fik ordnet sine fødder, var der en blodtryksmåler til kun godt det halve af apotekets pris, så hun købte en med det samme.

Når hun gerne vil bruge den på mig, hænger det sammen med, at jeg for nogle år siden fik konstateret lettere forhøjet blodtryk. Det er ikke så meget, at jeg behøver taget medicin for det, så længe jeg holder mig til en nogenlunde sund livsstil.

Men som min kone siger, kan jeg jo ikke rende til lægen for at få målt mit blodtryk hvert andet øjeblik, og det kan jo være farligt, hvis blodtrykket pludselig stiger, uden at man opdager det. Derfor går hun også meget op i den kost og ernæring, som hun byder mig på, og hun sørger hele tiden for sunde madvarer til mig. Det gør bestemt heller ikke noget, for jeg har altid holdt meget af både grøntsager og frugt.

Foruden den nye blodtryksmåler havde min kone også købt flere forskellige cremer, som de havde anbefalet på klinikken. Det er især cremer til hendes fødder, for hun havde fået besked på, at hvis hun brugte de rigtige produkter, behøvede hun formentlig ikke at få flere behandlinger på klinikken, men kan nøjes med selv at smøre sine fødder ind hver dag.

Hun havde nu også købt noget ansigtscreme, som angiveligt skulle holde hendes hud ung og smidig. Nu er der jo grænser for, hvor ung en 71-årigs hud kan komme til at se ud, men det er hende da så vel undt, for det er i bund og grund dejligt, at hun fortsat gider gøre noget ud af sit udseende.

I aften skal jeg have målt mit blodtryk for første gang med det nye apparat. Så må vi bare håbe, det ikke er steget.

Author: Henrik Skadseby

Share This Post On