Efter at have været boligsøgende i næsten et år, har jeg endelig fået tilsagn om en lille lejlighed i den indre by. I det år har jeg boet hjemme hos mine forældre i mit gamle pigeværelse. Heldigvis har jeg ikke skullet betale husleje og kostpenge, min betaling for at bo hjemme var hjælp til rengøring, havearbejde og andre praktiske opgaver. Jeg lever af SU og jeg beklager mig bestemt ikke, men på et tidspunkt har alle vel brug for at flytte hjemmefra og få sit eget domæne.

Min nye lejlighed er super, den er lille men dækker mit behov for at få mit eget sted, og i mit hoved har jeg allerede møbleret stue og køkken. Min far er installatør, og da vi sammen var henne for at kigge på lejligheden, fortalte han mig, at han selvfølgelig gerne vil sætte mine lamper op, og det er jeg naturligvis meget glad for. Min far nævnte, at det ville være en billigere løsning på sigt, hvis jeg investerer i billig LED belysning i stedet for de spare pærer, jeg har i mine lamper hjemme på pigeværelset.

LED bruger mindre strøm, holder nærmest evigt og er dermed på sigt den billigste måde at få lys på. Men LED pærer er forholdsvis dyre og jeg talte lynhurtigt sammen til, at der i min nye hybel  skal være i hvert fald ni eller ti lamper, hvilket vil blive en ret stor engangsudgift for en fattig studerende. På den anden side har jeg sparet en del penge ved at bo gratis hos mine forældre i et år, så jeg bad min far om at købe LED pærer, og hvis han havde overskuddet til at sætte mine lamper op vil jeg være meget taknemmelig.

Dagen efter bankede min far på døren til mit værelse og bad om nøglen til den nye lejlighed. Jeg var lidt søvndrukken og tænkte egentlig ikke mere over, at han bad om nøglen, for jeg ville sove lidt længere. Senere på dagen tog jeg over til lejligheden med de første flyttekasser, og da jeg låste mig ind, troede jeg, at jeg var kommet ind i den forkerte bolig, for der var sat lamper op på badeværelset og i køkkenet. Da jeg havde sundet mig lidt, kom jeg i tanker om, at min far havde vækket mig tidligt i morges for at få nøglen til min nye bolig, og selvfølgelig var det ham, der havde været på spil.

Jeg ringede ham op for at spørge, hvad de LED pærer koster, og han svarede undvigende og sagde bare, at det er dyrt, men jeg var vedholdende, for jeg er sådan skruet sammen, at jeg har brug for at kende min egen økonomiske situation. Efter en kunstpause sagde min far, at LED belysning er en indflyttergave fra min mor og ham og inkluderet i denne indflyttergave er at opsætte nogle kabelbakker til at samle dine kabler til din computer, printer og andet.

Samling af kabler har jeg aldrig tænkt på, det har været en naturlig ting derhjemme, men jeg er nu lykkelig for min indflyttergave. Og nu skal jeg bare have luret af, hvor jeg bedst og billigst køber bredbånd. Det kan jeg vist finde på denne hjemmeside: http://bred-baand.dk/