Danmarks største ejendomsmæglerkæde EDC har lavet en undersøgelse, som viser, at op mod hver tredje bolighandel på Sjælland ryger i vasken, fordi kunderne får afslag i banken til et boliglån. På Fyn og i Jylland er det hver sjette bolighandel, som ryger i vasken af samme årsag. Så er det, at der er tages rigtig mange lån af penge online, billigt og nemt, klik her!

Undersøgelsen er blevet foretaget ved at spørge kædens 235 mæglere, hvordan bolighandlerne i år er forløbet. Resultatet viste, at 66% af handlerne blev afsluttet uden problemer, 18% røg i vasken, mens 17% i første omgang røg i vasken, men alligevel blev afsluttet ved kontakt til anden bank.

Kommunikationschef i EDC Jan Nordmann er indforstået med, at bankerne kæmper med solvens- og soliditetskrav, som gør, at de er tilbageholdende med at låne penge ud. Dog finder han det ærgerligt, at det er på dette grundlag, at en handel falder til jorden, når nu køber og sælger er blevet enige.

Hvad med dig, har du oplevet at få afslag i banken ved en hushandel og dermed afslag på et billigt boliglån? Og vigtigere endnu, har du fået afslag på urimeligt grundlag? Her tænker vi specielt på, at du måske står med en stor udbetaling, du har et stort rådighedsbeløb hver måned og ellers kun meget lidt gæld, og alligevel får du afslag i banken!

Faldende boligpriser og privatforbrug er en kendsgerning

Med faldende boligpriser og privatforbrug er der meget, der tyder på, at dansk økonomi befinder sig i recession. Aktie Ugebrevets Konjunkturbarometer for Dansk Økonomi viser i denne uge et fald på 0,2 point, fra minus 1,3 til minus 1,5. I de seneste opdateringer af Konjunkturbarometeret var der ellers begyndt at ske en stabilisering, som nu desværre er vendt til det negative.

Udviklingen i dankortomsætningen har i flere måneder ellers peget i en positiv retning, men det positive billede er desværre krakeleret med de egentlige data fra Danmarks Statistik. Tallene fra Danmarks Statistik viser, at detailsalget var 0,9 pct. lavere i oktober end i september.

Det er hovedsageligt tøjbranchen, der er hårdt ramt med et fald på 3,9 pct. Fødevarebranchen og den generelle forbrugsbranche er ligeledes ramt med et fald på henholdsvis 0,6 og 0,4 pct. På grund af ovenstående data må Danske Bank siges at have været lidt for optimistiske med deres udtalelser. Danske Bank udtalte tidligere, at det danske privatforbrug var i svag fremgang, hvilket kunne skyldes de udbetalte efterlønspenge.

Ligeledes ser prisudviklingen på boligmarkedet meget dyster ud. Homes husprisindeks viser, at enfamiliehuse på landsplan er faldet med 0,4 pct. fra september til oktober. Huspriserne er altså faldet fem måneder i træk, og de er nu på niveau med februar måned, som er det laveste niveau siden 2005! Læs meget mere om bolighandler og boliglån på Kviklån-info.dk eller på SMART-LÅN.DK´s hjemmeside.